Achtergrond

Dromers! Hoe brengen we noodzakelijke veranderingen teweeg?

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Dromers! Hoe brengen we noodzakelijke veranderingen teweeg?

Deze week presenteert Jan van Poppel: Dromers!. Elke nacht voert hij drie uur lang een diepgaand gesprek met een bijzondere gast, waarin ze samen dromen over een betere wereld. Want wat is daarvoor nodig? Dat hoor je elke nacht tussen 02.00 en 05.00 uur op NPO Radio 1.

De wereld is voor velen niet wat ze zou moeten zijn. We voelen het onrecht, de ongelijkheid, en de pijn van een wereld die schreeuwt om verandering. Maar hoe brengen we die noodzakelijke veranderingen teweeg? Het begint allemaal met dromen! Jan neemt je mee op een drie uur durende reis door de gedachten en verlangens van mensen die durven dromen van een betere toekomst. Kruipen in hun hoofden en harten, op zoek naar de bron van hun dromen en hun onstuitbare drang om die dromen werkelijkheid te maken.

Deze week hoor je:

  • Jason Bhugwandass, hij deelt zijn aangrijpende verhaal over de harde realiteit van de jeugdzorg. Zijn ervaringen zijn rauw en pijnlijk, maar ze vormen ook de basis voor zijn vastberadenheid om het systeem te veranderen.
  • Stephanie-Joy Eerhart neemt ons mee in haar wereld van overleven op straat. Maar ze toont ook de kracht van transformatie, nu ze haar verleden inzet om anderen te helpen die zich in dezelfde uitzichtloze situatie bevinden.
  • Brankele Frank, neurobioloog en schrijver, verkent met ons het diepgaande fenomeen van burn-outs. Zij onthult hoe de moderne wereld onze geest kan breken, en hoe we kunnen strijden om onze geestelijke gezondheid te herstellen.
  • Roger Cox, de milieuadvocaat met een missie, vertelt over zijn juridische strijd tegen giganten als Shell en ING. Hij vecht niet alleen voor gerechtigheid, maar voor het voortbestaan van onze planeet.
  • Ahmedjan Kasim brengt het aangrijpende verhaal van de Oeigoerse strijd tegen onderdrukking door de Chinese overheid. Zijn verhaal is er een van moed, volharding, en de onverzettelijke wil om zijn volk te bevrijden.

Luister deze week elke nacht van 02.00 tot 05.00 uur Dromers! bij BNNVARA op NPO Radio 1, en laat je meevoeren door de dromen die de wereld kunnen veranderen.

Jason Bhugwandass over de Jeugdzorg

"Ik ken veel jongeren uit de jeugdzorg, maar ik ken er weinig die nog vrij kunnen dromen."

Maandag 19 augustus: Jason Bhugwandass

De Nacht van...

In De Nacht van… krijgen studiogasten nog écht de ruimte voor hun verhaal en als luisteraar kan je elke uitzending meepraten. Maak kennis met Nederlanders van over de hele wereld en luister naar de mooiste audioverhalen van NPO Radio 1. Elke werknacht tussen 02.00 en 05.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie