Het Mediaforum
KRO-NCRV

Hans Goedkoop: “Ik krijg altijd hoofdpijn van het Eurovisie Songfestival”.

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Hans Goedkoop: “Ik krijg altijd hoofdpijn van het Eurovisie Songfestival”.

vr 12 mei 2023

Aan tafel zitten Hugo Logtenberg, Hadjar Benmiloud en Spraakmaker is Hans Goedkoop.

Benmiloud haar mediamoment gaat over Shireen Abu Akleh, de journalist van Al-Jazeera die vorig jaar werd doodgeschoten door Israëlische militairen... Benmiloud: “20 journalisten zouden zijn vermoord door het Israëlische leger zonder dat er ooit goed onderzoek naar is gedaan.” Hebben Nederlandse journalisten dit te veel laten liggen?

Logtenberg zijn mediamoment gaat over Inez Weski. De Deken van de Orde van Advocaten in Rotterdam zat gisteren bij Nieuwsuur. De theorie dat Inez Weski voor haar eigen veiligheid is gevangen is genomen, blijkt niet waar te zijn. Logtenberg: Heel knap van Nieuwsuur dat ze de Deken in de uitzending hebben gekregen, heel goed gedaan.” Is het gek dat het antwoord op deze theorie niet meer aandacht heeft gekregen?

Het College voor de Rechten van de Mens kampt met een bestuurscrisis, dat verhaal brachten de NOS en Nieuwsuur gisteren. Vier van de acht collegeleden hebben bij het ministerie van Justitie melding gedaan van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek door voorzitter Jacobine Geel. Hoewel het ministerie de klokkenluiders heeft beloofd hen te beschermen, moeten twee van hen gedwongen vertrekken. Benmiloud: “Vaak bij organisaties waarvan je verwacht dat alles netjes gaat, zijn ze ook gespecialiseerd in het afdekken van dingen die niet zo goed gaan.”

Hoe schadelijk zijn dit soort zaken voor een instituut of persoon? Siebe Sietsma van Nieuwsuur schoof in het Mediaforum aan om dieper op de zaak in te gaan.

Morgen is het dan zover: de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Wisten jullie wel dat de gitarist van de Sloveense act half-Nederlands is? En de danser van de Finse act is helemaal Nederlands! En het nummer van Estland is geschreven door: een Nederlander!