Het Mediaforum
KRO-NCRV

Angela de Jong: "Dit maakt meer indruk dan twintig columns"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Angela de Jong: "Dit maakt meer indruk dan twintig columns"

ma 15 mei 2023

Aan tafel zitten Paul Römer, Angela de Jong en Spraakmaker Jaap Hamming

Het Mediamoment van De Jong gaat over Even tot Hier. Een long covid patiënt komt in de uitzending met een aangrijpend lied. "Fenomenaal", zegt De Jong. Wat was er zo goed? Hoe gaan ze zo goed om met zware onderwerpen?

(03:30) Römers Mediamoment gaat over een jongetje dat in beeld kwam bij Fc Groningen - Ajax. Wat raakte hem in dat beeld? En we behandelen de sportpagina van het Dagblad van het Noorden. Ze maakten een statement over de wedstrijd. Is het te activistisch?

(06:45) We blijven in het voetbal. Hilversum wordt vaak verweten een Ajax-bril te hebben. Vinden De Jong en Römer dat een terechte opmerking? "Journalisten komen grotendeels uit Amsterdam", zegt De Jong. Speelt dat mee en/of zou dat moeten? Is het ook een argument als er meer supporters voor Ajax zijn? Römer: "Partijdigheid is niet zo erg bij voetbal"

(11:16) Dan behandelen we nog het Songfestival. De Zweedse Loreen kon niet op vele Nederlandse kijkers rekenen. De kijkcijfers vielen tegen. Is het festival zijn hoogtepunt voorbij? En hoe bracht de BBC het ervan af?

(19:13) We eindigen met Media Inside. Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman vallen in voor Vandaag Inside op SBS6. Römer is directeur televisie en radio bij Talpa, hij praat ons bij hoe het er uit gaat zien.