Het Mediaforum
KRO-NCRV

Michael van Praag: “Ik erger me enorm aan koppen”.

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Michael van Praag: “Ik erger me enorm aan koppen”.

do 11 mei 2023

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Frénk van der Linden en Spraakmaker is Michael van Praag.

Voor het mediamoment van Van der Linden las hij deze week een heuse analyse in de Volkskrant - over de verhouding tussen de familie Hazes en de pers...  Van der Linden: “De leden van de familie Hazes werden vaker genoemd dan bijvoorbeeld Maxima en ik vind dat eigenlijk een beetje bedroevend.” Kun je een serieuze krant maken en showbizz voor clicks?”

Voor het mediamoment van Wijndelts keren we nog even terug naar de kroning van Charles. Want daar zat een borstelige man in het publiek, die meteen zorgde voor flinke speculatie op internet. Zo werd er gespeculeerd dat de man Meghan Markle was met een pruik op.

Een dag na zijn veroordeling voor seksueel wangedrag liet Donald Trump er geen misverstand over bestaan: hij is klaar om op dezelfde voet door te gaan, in aanloop naar de volgende Amerikaanse verkiezingen. In een 70 minuten durend interview met CNN toonde hij zich weer zijn provocatieve zelf - inclusief onwaarheden en ongepaste opmerkingen. Van der Linden: “Het interview is geen journalistieke vorm van waarheidsvinding en dat is tragisch om te moeten vaststellen.” 

'Slachtoffer mishandeling station Bijlmer zoende minderjarige ongevraagd op mond', zo kopt RTL en bij de NOS: ‘Mishandelde man op station Bijlmer zou daarvoor minderjarige aangerand hebben.’ Er wordt steeds meer bekend over de zware mishandeling op Station Bijlmer Arena. Het laatste nieuws komt van de advocaat van een van de verdachten. Wijndelts: “Als je als medium een uitspraak als ‘man op spoor randde jongen aan’ doet in de kop, denk ik dat daarmee een best grote groep volgers van het nieuws de mishandeling rechtvaardigt.” Zou je rekening met koppen moeten houden?