Het Mediaforum
KRO-NCRV

Jan Slagter: "Mia en Dion zijn toch beter dan de onderbroekenlol uit Kroatië?!"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Jan Slagter: "Mia en Dion zijn toch beter dan de onderbroekenlol uit Kroatië?!"

wo 10 mei 2023

Aan tafel zitten Jan Slagter, Tom Kleijn en Spraakmaker Fernande van Tets


Het Mediamoment Tom Kleijn gaat over Tucker Carlson. Na Fox News gaat hij nu uitzending op Twitter. Alleen daar kan je nog vertellen hoe het echt zit, zegt hij. Andere media zijn niet te vertrouwen. Heeft hij daarmee alle schepen achter hem verbrand? Waar komt


Slagters Mediamoment gaat over de valpartij bij Op1 van vorige week. Gisteren presenteerde Margje Fikse weer en ze grapte erover. Slagter is zelf ook wel eens gevallen in de studio van MAX. Slagter: "Die studio's zijn spookhuizen"


En dan naar het Songfestival. Gisteravond wisten Mia en Dion zich niet te kwalificeren voor de finale. Jan Smit noemde het loepzuiver en dat het stond als een huis. Hoorden Slagter en Kleijn dat ook? Het was het best bekeken programma gisteravond. Wat betekent dit voor AVROTROS die het uitzendt? En wil MAX niet eens een voorronde op touw zetten?


Het vergassen van kippen, kuikens en kalkoeken wordt buiten de pers gehouden. Dat schrijft Olivier Middendorp in een ingezonden stuk in het NRC. Hij probeert als pers toegang te krijgen, maar de NVWA weigert hem vanwege veiligheidsoverwegingen. Is de persvrijheid in het geding om verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan? Wat weegt zwaarder?
Slagter: "Het probleem is volgens mij veel groter dan we zien of horen, omdat de pers er niet bij mag"


Tot slot van dit Mediaforum willen we nog even stilstaan bij het overlijden van Jos Bergenhenegouwen. Zijn stem is onlosmakelijk verbonden met RTL4 programma's. Hoe gaan we hem herinneren?