Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Kinderen die naar de crèche gaan moeten gevaccineerd zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Kinderen die naar de crèche gaan moeten gevaccineerd zijn'

De minister van Volksgezondheid moet kinderopvanglocaties kunnen verplichten om ongevaccineerde kinderen te weigeren. Dat staat in een wetsvoorstel dat VVD en D66 vandaag indienen. Op dit moment kunnen de locaties zelf beslissen of ze kinderen weigeren die niet gevaccineerd zijn.

Volgens VVD en D66 moet dat strenger en moet de minister per regio ingrijpen als de vaccinatiegraad lager ligt dan 92 procent. Op dit moment ligt de vaccinatiegraad bij jonge kinderen onder de 90%.

We praten vandaag over de stelling: Kinderen die naar de crèche gaan moeten gevaccineerd zijn.

Het levert veel discussie op, want hoe ver reikt de macht van de politiek? Moet je de vrijheid hebben om zelf te beslissen welke spuit er in het lichaam van je kind gaat, zonder dat je daarmee toegang tot kinderopvang verliest? Of gaat het om de collectieve gezondheid van onze kinderen - er stierven dit jaar al 5 baby's aan de gevolgen van kinkhoest - en is het tijd voor meer dwang?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie