Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het anti-rookbeleid moet nog steviger'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het anti-rookbeleid moet nog steviger'

672.000 Nederlanders zijn ziek door roken, zo blijkt uit cijfers van het RIVM. Kanker, de longaandoening COPD en hart- en vaatziekten zijn ziektes die hieruit voortkomen. Bijna een kwart van de mannen rookt nog altijd en 8,5 procent van de jongeren tussen de 12 en 16 jaar, waar dat in 2019 nog 7,7 procent was. Een stijging dus.

Daarom vandaag in de stelling: 'Het anti-rookbeleid moet nog steviger'

Het aantal rokers is aanzienlijk minder dan vroeger, maar we zijn er nog lang niet helemaal vanaf. Wat zou volgens jou werken? Ben jij zelf bezig met stoppen en lukt het maar niet? Of begin jij morgen ook met Stoptober en heb jij een goede manier gevonden die werkt?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie