Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'In Nederland heb je thuis geen airco nodig'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'In Nederland heb je thuis geen airco nodig'

Het aantal huizen in ons land met een airco stijgt snel. Dat blijkt uit een nieuwe studie van TNO. De afgelopen vijf jaar werd bijna negentig procent van alle airco's aan particulieren verkocht. Naar verwachting bezit over zes jaar veertig procent van de huishoudens in Nederland een airco.

Een koel huis is natuurlijk prettig, vooral in hete zomernachten. Maar experts zien ook een nadeel. Het stroomverbruik zal door de massale aanschaf van airco's verdriedubbelen, en dat terwijl ons gezamenlijke energiegebruik juist naar beneden moet. Bovendien is het Nederlandse klimaat ook weer niet zó heftig dat een airco altijd noodzakelijk is.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'In Nederland heb je thuis geen airco nodig'

Heb jij thuis een airco? Hoe bevalt dat? En is het je het extra energiegebruik waard? Of vind je het maar onzin dat mensen in Nederland thuis een airco hebben staan loeien?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie