Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het zou veel makkelijker moeten zijn om een mantelzorgwoning in je tuin te zetten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het zou veel makkelijker moeten zijn om een mantelzorgwoning in je tuin te zetten'

Veel gemeenten doen moeilijk als je een mantelzorgwoning in de tuin wil plaatsen. Daarom doen Achmea, MantelzorgNL en ZorgSaamWonen een oproep aan kabinet en gemeenten om de mantelzorgwoning ruim baan te geven. Ze hebben berekend dat er potentie is voor zo'n 100-duizend mantelzorgwoningen, als de regels soepeler zouden zijn, lezen we in de Telegraaf vanmorgen. Maar gemeenten werpen barrières op, mogelijk omdat ze misbruik van de vergunning vrezen of omdat ze bang zijn voor permanente bewoning.

De stelling is vandaag: Het zou veel makkelijker moeten zijn om een mantelzorgwoning in je tuin te zetten

Heb jij geprobeerd om een mantelzorgwoning in de eigen tuin te plaatsen? Waar loop je dan tegenaan? Of zijn er in je omgeving mantelzorgwoningen geplaatst en vind je het maar niks? Ontvang je zelf mantelzorg of ben je al aan het nadenken over de opties voor later?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie