Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De dierenarts is veel te duur geworden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De dierenarts is veel te duur geworden'

Dierenliefde heeft een prijs. Want de kosten van een dierenartsbezoek stijgen, zeker sinds grote commerciële partijen zich zijn gaan mengen op de markt. Baasjes steken zichzelf in de schulden, kiezen sneller voor inslapen of laten hun huisdier lang rondlopen met een pijnlijke blessure.

Tijd om in te grijpen, vindt de politiek al langer. Vandaag dient de VVD een voorstel in waarin staat dat dierenartsen veel transparanter moeten worden over de tarieven. Eerder al werd een voorstel ingediend voor prijsplafonds voor medisch noodzakelijk behandelingen.

Daarom onze stelling, op dierendag: De dierenarts is veel te duur geworden.

Hoeveel geld ben je bereid om te betalen om het leven van je lieve kat te redden? Heb je al eens getwijfeld tussen inslapen of oplappen? Maakt het je niks uit; zijn deze kosten ingecalculeerd? En moet je gewoon zorgen voor een financiële buffer als je een huisdier neemt?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie