Sport
AVROTROS

Oud-atleet Marlou van Rhijn: 'Geilen op inspirerende verhalen? Liever niet!'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-atleet Marlou van Rhijn: 'Geilen op inspirerende verhalen? Liever niet!'

Oud-atleet Marlou van Rhijn pleit ervoor dat we het tijdens de Paralympische Spelen vooral over de sportprestaties hebben in plaats van over de "inspirerende verhalen" van deelnemers. Het wordt tijd dat die "inspirational porn" over de ziekte of handicap van de sporter eens niet op de voorgrond staat.

#527 - Marlou van Rhijn: 'Inspirational porn, ik vind het een fantastische term' - MISCHA!

Van Rhijn, ook wel "Blade Babe", is een voormalig Nederlands atleet, gespecialiseerd in de 100, 200 en 400 meter sprint. Ze won goud op de 100 en 200 meter tijdens de Paralympische Spelen van 2016.

'Meer dan ooit aandacht voor de Paralympische Spelen'

De NOS besteedt dit jaar "meer dan ooit tevoren" aandacht aan de Paralympische Spelen, meldde de nieuwsomroep gisteren. Elke dag is er NOS Studio Para Parijs, een latenightprogramma. Van Rhijn: "Dan denk ik toch: jammer jongens. Sporters trainen jarenlang om te winnen, dan moet het toch daarover gaan?" De focus moet vooral naar techniek, de weg ernaartoe, vindt Van Rhijn. "We willen van Femke Bol toch ook weten hoeveel passen ze naar de horde doet?"

Juist omdat we de Spelen niet serieus nemen kan er ook niet om gelachen worden, ziet Van Rhijn. Over het TikTokaccount van de Paralympische Spelen vertelt ze: "Het best grappig om te zien dat je een gouden medaille wint, maar vervolgens je fiets niet meer kan vinden omdat je blind bent. In plaats daarvan hebben we het er steeds over wanneer de wielrenner zijn zicht verloor."

#527 - Marlou van Rhijn: 'Inspirational porn, ik vind het een fantastische term' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Bekijk ook: Van ontdekking tot debutant: Marco Dekker klaar voor Paralympische Spelen in Parijs

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie