Politiek
WNL

VVD'er Erkens: 'Timmermans' bezwaren tegen kernenergie zijn flauwekul'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD'er Erkens: 'Timmermans' bezwaren tegen kernenergie zijn flauwekul'

VVD-Kamerlid Silvio Erkens vindt de bezwaren van GroenLinks-PvdA-voorman Timmermans over kernenergie maar 'onzin'. "Ook de wilde gebaren die hij erbij maakt zijn flauwekul. We schieten niks met dit soort commentaren op", aldus Erkens in WNL Haagse Lobby.

Is kernenergie een politieke keuze? (7 oktober 2024) - WNL Haagse Lobby

Erkens wil vooral duidelijk maken dat hij zoekt naar een oplossing voor de energiecrisis. Hij wil vooruit in de verduurzaming en met behulp van kernenergie kan dat een stuk gemakkelijk volgens hem. "Het helpt dan niet als politici onderling elkaar constant aanvallen op welke vorm van energie hun voorkeur rust. Het kan zijn dat de keuze voor kernenergie niet de keuze is van Timmermans, maar dan is dat in deze maar zo."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erkens

Energiedeskundige Remco de Boer valt Erkens bij. "Als je kijkt naar de aanleg van zonne- en windparken, dan kost de aanleg alleen al miljoenen. Op dat moment is er nog niks geleverd, maar dat vinden we blijkbaar dus goed", aldus De Boer. Hij vervolgt: "Het is puur een politieke keuze in deze hoe je het geld uitgeeft en wat voor taalgebruik je daarbij hebt."

Luister WNL Haagse Lobby in je favoriete podcast-app

Wil je WNL Haagse Lobby in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie