Politiek
VPRO

Een nieuwe koers voor Europa? Luister naar de special van Bureau Buitenland en Europa Draait Door

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een nieuwe koers voor Europa? Luister naar de special van Bureau Buitenland en Europa Draait Door

Op de 'day after' van de Europese verkiezingen komen Bureau Buitenland en Europa Draait Door met een extra lange uitzending, waarin we de uitslagen analyseren én vooruit kijken. Want nu de zetelverdeling van het nieuwe Europese Parlement eindelijk bekend is, is de vraag wat dit betekent voor de nieuwe koers van Europa. Komt de herverkiezing van Ursula von der Leyen bijvoorbeeld nog in gevaar en wat is het effect van uiterst rechts op de samenstelling van de nieuwe Europese Commissie?

Welke partijen halen een goed resultaat, en welke een slecht. Wat zijn opvallende trends die in verschillende landen zichtbaar worden? Als partijen in het centrum toch hun machtspositie in het Europees Parlement weten te behouden, hoeveel invloed heeft dan straks de groei van het aantal parlementsleden dat eurosceptisch is? Geen onbelangrijke vragen voor de koers van de EU in de komende jaren.

We vragen het allemaal aan Europa-deskundigen Stéphane Alonso en Mendeltje van Keulen. En in Brussel doen mee: lijsttrekkers Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA), Malik Azmani (VVD) en Tom Berendsen (CDA).

Luister naar de speciale thema-uitzending van Bureau Buitenland en Europa Draait Door op maandag 13.30 - 14.30 uur, op NPO Radio 1.

Gerelateerde podcast

Europa draait door

Europa draait door

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie