Politiek
WNL

Eerste kandidaat lijsttrekkerschap VVD bekend: oud-Kamerlid André Bosman doet gooi naar partijleiderschap

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste kandidaat lijsttrekkerschap VVD bekend: oud-Kamerlid André Bosman doet gooi naar partijleiderschap

Voormalig VVD-Tweede Kamerlid André Bosman stelt zichzelf kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Dat maakt de huidig directeur communicatie van Uniper Benelux bekend in het radioprogramma WNL Haagse Lobby. "Ik ben al heel lang bezig met deze partij. De partij gaat mij aan het hart en daar heb ik ideeën bij. Ik heb daarom besloten om mij te kandideren voor het lijsttrekkerschap van de VVD."

Video niet beschikbaar

Bosman meldt zich officieel als eerste kandidaat om het lijsttrekkerschap van de VVD op zich te nemen. Dit in navolging van het gevallen kabinet Rutte IV en de mededeling van Mark Rutte dat hij zich terugtrekt uit de politiek en geen ambities meer heeft partijleider te zijn.

Bosman is overigens niet door de VVD zelf naar voren geschoven, maar omdat hij zich meldt als kandidaat moeten er partijverkiezingen komen. Dat staat in de statuten van de liberalen. Het hoofdbestuur van de VVD en de regionale bestuurders komen deze week bijeen om een kandidaat-lijsttrekker te kiezen, mogelijk dus naast Bosman. "Ik ben heel benieuwd naar de kandidaat waar het hoofdbestuur mee komt. De lijstjes komen al voorbij", zegt Bosman.

André Bosman

Bosman zat tussen 2010 en 2021 in de Tweede Kamer namens de VVD. Daarnaast was hij in Zeeland bestuurlijk actief voor de VVD en was hij woordvoerder Visserij, Waterveiligheid en kwaliteit en woordvoerder Antilliaanse Zaken. Later werd hij ook woordvoerder Energie. Op dit moment is Bosman directeur communicatie bij Uniper Benelux.

'Ik heb besloten om mij te kandideren voor het lijsttrekkerschap van de VVD' (10 juli 2023) - WNL Haagse Lobby

Luister WNL Haagse Lobby in je favoriete podcast-app

Wil je WNL Haagse Lobby in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie