Politiek
PowNed

Neemt de Europese Commissie de verkiezingsuitslag wel serieus?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Neemt de Europese Commissie de verkiezingsuitslag wel serieus?

In aflevering #157 van Op z’n Kop! spreken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen in hun laatste uitzending voor de korte zomerstop met SGP-er Bert-Jan Ruissen. Bert-Jan heeft namelijk een appeltje te schillen met de Europese Commissie. Hoe kan het dat Europa een slinger naar rechts heeft gezien, maar rechts nu toch het nakijken heeft? Bert vraagt zich af of de uitslag van de verkiezingen door de voorzitter wel serieus wordt genomen.

#157 - OP Z'N KOP! Met SGP-er Bert-Jan Ruissen over de buitensluiting van de rechterfractie in de Europese Commissie - Op z’n Kop!

Gebrek aan democratie

Of het nu om Frankrijk, Brussel of waar dan ook gaat: Rick stelt dat zodra een nieuwe politieke stroming begint te groeien de gevestigde orde er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat alles vrijwel hetzelfde blijft. Zo is het ook bij de Europese Commissie niet anders. Voorzitter Ursula von der Leyen zou juist een blik naar links hebben geworpen en haar rug naar rechts blijven keren. Ook ziet Bert-Jan dat kandidaten uit de conservatieve fractie bij de benoeming van de verschillende voorzitters door de andere fracties haast geblokkeerd lijken te worden, en wat hem hierin nog wel het meest stoort is dat de Europese Volkspartij aan dit spelletje mee lijkt te doen. Meningsverschillen mogen er altijd zijn, maar hij vindt dat hier simpelweg sprake is van een gebrek aan democratie.

Hoe, waarom en wat nu? Je hoort het deze week in de nieuwste aflevering van Op z’n Kop!.

Op z'n Kop!

Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen zetten elke week de wereld van de luisteraar op zijn kop. Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nu echt? Je hoort het iedere donderdag in een nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Ster advertentie
Ster advertentie