Podcast De Zomerdag: Hoe corona ons dwingt anders naar vlees te kijken
- Nieuws
- Podcast De Zomerdag: Hoe corona ons dwingt anders naar vlees te kijken
[NOS] Terwijl het hoogtepunt van de golf coronabesmettingen wegebde, begon iets op te vallen: uitbraken van het virus kwamen opvallend veel voor in vleesverwerkende bedrijven.
#648 - De Zomerdag - Corona in de vleesindustrie - De Dag
Hoofdredacteur van Foodlog Dick Veerman vroeg zich af waarom daar geen goed onderzoek naar werd gedaan. Lag het aan de arbeidsomstandigheden, met veel werknemers schouder aan schouder? Aan de luchtbehandelingssystemen, of de (lage) temperatuur? Of ligt de oorzaak buiten de fabrieken zelf? In het vervoer of de huisvesting van de werknemers in de vleesverwerkende industrie?
De podcast De Dag is met zomerstop tot 17 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.
Download de NPO Radio 1-app
Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.