Cultuur & Media
AVROTROS

Angela de Jong over de talkshows en, vooruit, ook over Gordon

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong over de talkshows en, vooruit, ook over Gordon

"Vandaag Inside verrast mij nog altijd het meest. Als ik die talkshow niet kijk word ik onrustig en denk ik: welke rel heb ik nu weer gemist?" vertelt Angela de Jong in MISCHA!, waar ze aanschoof om over het nieuwe tv-seizoen te praten.

#529 - Angela de Jong: 'Eendimensionaal, dat mensen denken dat je alleen bent wat je laat zien op tv' - MISCHA!

De Jong vond de eerste uitzending van Eva een goed begin, ondanks de niet-zo-spectaculaire gastenlijst. Over het nieuwe programma met Tijs van den Brink Dit is Tijs is ze minder enthousiast. "Ik vind hem een waanzinnig goede interviewer, maar hij moet mensen spreken waarmee hij echt wat heeft. Ik had niet verwacht dat het een discussie over smartphones zou worden." Aan het pingpongen tussen onderwerpen in Bar Laat moet ze nog wennen. "Het ging eerst over Gordon, toen over voetbal, en toen kwam Elodie met de politiek."

Oude formats in nieuw jasje? 'Verzin eens iets nieuws!'

De Jong ziet graag een ban op 'revival-tv': oude programmaformats in een nieuw jasje. "Mijn standaardreactie is: verzin eens iets nieuws. Het is moeilijk om een nieuw programma succesvol te maken, het is makkelijk iets bekends nieuw leven in te blazen. Ik vind het zo liefdeloos." Over Ter Land, ter zee, en in de lucht: "Ik had er zin in, maar het zag er goedkoop en gemakzuchtig uit. Het gemaakte lachen. Ik dacht: dat kan beter."

'Gordon-rantsoen'

De Jong heeft zichzelf met haar AD-columns op een 'Gordon-rantsoen' gezet. "Het is af en toe heel lekker om over hem te schrijven, zo'n man die alles heeft maar zich erg miskend voelt. Maar een vriendin zei me: jij kan meer dan dit. Dus ik heb mezelf op rantsoen gezet en nu mag ik ieder half jaar één column over Gordon schrijven."

#529 - Angela de Jong: 'Eendimensionaal, dat mensen denken dat je alleen bent wat je laat zien op tv' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie