Cultuur & Media
NOS

Serie kijken wordt komende jaren duurder

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Serie kijken wordt komende jaren duurder

Liefhebbers van series en films profiteerden de afgelopen jaren van relatief goedkope abonnementen op streamingsdiensten, maar die tijd lijkt voorbij. Onder meer Disney+, Prime Video en Viaplay hebben dit jaar de prijzen verhoogd en Netflix heeft het lastiger gemaakt om een abonnement te delen.

Video niet beschikbaar

De markt is verzadigd, concludeert Jan-Piet Nelissen in het NOS Radio 1 Journaal. Hij is mediadeskundige bij adviesbureau Deloitte. "Ik voorspel dat er de komende tijd partijen gaan afvallen of gaan samenwerken. We gaan ook wat andere content zien, dus partijen die sport en games aan hun aanbod toevoegen."

Nelissen verwacht verder dat aanbieders vaker gaan kiezen in welke landen ze aanwezig willen zijn. "Als je bij de top-3 hoort dan is er wel een goede boterham te verdienen, maar dat geldt niet voor de diensten die op plek negen of tien staan. Dan is het marktaandeel klein en zijn de kosten hoog en dan krijg je je businessmodel niet rond."

De mediadeskundige denkt ook dat er meer (goedkopere) abonnementen met reclame bij komen. "In die zin gaat het meer lijken op de traditionele televisie."

Films en series kijken wordt duurder

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie