Cultuur & Media
NTR

Deze zomer staat een nieuwe generatie makers in de spotlight op NPO Radio 1

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze zomer staat een nieuwe generatie makers in de spotlight op NPO Radio 1

Vorige zomer was Jongstof op NPO Radio 1 een groot succes met gasten als Gotu Jim, Bente en Gijs Blom! In dit programma duiken Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra dagelijks een half uur in de wereld van de meest veelbelovende talenten van dit moment. Kunstenaars, artiesten, theatermakers, designers en filmmakers die de creatieve wereld op z’n kop zetten.

Van 12 tot en met 16 augustus hoor je Jongstof van 20.00 tot 20.30 live op NPO Radio 1, aansluitend op de Kunststofuitzending.

Maandag 12 augustus: Elmer (rapper, muziekproducent en actrice)

Elmer is een anagram en het alter ego van de Amsterdamse rapper Merel Pauw. Elmer begon haar muziekcarrière in 2021 met de single "Je vader". In 2023 stond ze onder andere op Lowlands en Pukkelpop, en bracht ze de EP “Elmers” uit. Als actrice speelde ze in Zwartboek en was ze onderdeel van de theatergezelschappen Oostpool en HNT Jong.
Presentator: Stijn de Vries

Dinsdag 13 augustus: Raïsha Zeegelaar (presentator en programmamaker)

Raïsha Zeegelaar is een presentator en programmamaker bij BNNVara. In 2022 voltooide ze de mediaopleiding BNNVara Academy en begon ze haar carrière bij het programma Spuiten en Slikken. Tegenwoordig presenteert ze onder andere Kinderen voor Kinderen en het nieuwe programma Je Zal Het Maar Hebben Junior.
Presentator: Tirsa With

Woensdag 14 augustus: Jaïr Faria (muzikant)
Jaïr Faria begon op 15-jarige leeftijd zijn carrière als muzikant met het nummer "Terug Naar Nu", een samenwerking met zijn vader Glen Faria. In de daaropvolgende jaren bracht hij onder andere de nummers “Valentine” en “Wasted Noun” uit. Eind 2024 verschijnt zijn debuut-EP.
Presentator: Stijn de Vries

Donderdag 15 augustus: Daan Buringa (acteur)
Daan Buringa studeert aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij speelde in series als SpangaS en Flikken Maastricht en is op dit moment bezig met de verfilming van Joe Speedboat, die volgend jaar in de bioscoop zal verschijnen. In deze film vertolkt hij de rol van Fransje Hermans, de verteller van het verhaal die, net als Daan zelf, in een rolstoel zit.
Presentator: Max Terpstra

Vrijdag 16 augustus: sor (muzikant en producer)
Rosario Mussendijk, beter bekend onder de artiestennaam sor, is muzikant en producer. Hij maakte in 2019 meteen naam met zijn debuut-EP “Phonak,” nadat hij in 2018 een groot gedeelte van zijn gehoor verloor. In 2022 bracht hij zijn debuutalbum “Bae Doven” uit, waarin hij de werelden van klassieke muziek en hiphop dichter bij elkaar brengt. Ondertussen verwierf hij landelijke bekendheid door het winnen van het tv-programma Maestro.
Presentator: Tirsa With

Tirsa With (26) is bekend als presentatrice van Het Klokhuis en omroep Zwart. Daarnaast is ze (stem)acteur en programmamaker.

Stijn de Vries (26) is presentator, programmamaker, fotograaf en acteur. Hij maakte voor Spuiten en Slikken de series Jong Geleerd, Nooit Gedaan en Mooi, Man. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman Als de zon valt en maakt hij wekelijks de podcast Relnichten.

Max Terpstra (25) is presentator en programmamaker. Sinds 2022 heeft hij zijn eigen rubriek bij Khalid en Sophie: Max bijt Hond. Hij presenteerde Spuiten & Slikken en maakte de persoonlijke docuserie Verslaafd aan Verliezen, over zijn gokverslaving.

Jongstof

In Jongstof, gepresenteerd door Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra, spreken we dagelijks een half uur met aanstormend talent uit de wereld van de kunst, cultuur en media. Gesprekken met dezelfde insteek als Kunststof, nu met jonge, veelbelovende kunstenaars, artiesten, muzikanten, theatermakers, designers en filmmakers. De uitzendingen zijn op elk moment terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie