Cultuur & Media
KRO-NCRV

Jim Bakkum geprezen om theaterrol: 'Recensie hangt ingelijst naast mijn gouden platen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jim Bakkum geprezen om theaterrol: 'Recensie hangt ingelijst naast mijn gouden platen'

Het gaat Jim Bakkum voor de wind. De alleskunner schittert in de theatervoorstelling Showmeister, gaat binnenkort de planken op voor een gedeelde voorstelling met zijn vrouw Bettina Holwerda én de voormalig Idols-kandidaat gaat de talentenjacht The Headliner presenteren. "Ik moet zeggen dat 2024 wel weer even een goed jaar is qua dromen laten uitkomen", zegt Bakkum bij Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

In Showmeister speelt Bakkum een voetballer en focust op de kloof tussen de "serieuze, zwaardere kunst" en commercieel entertainment, legt de acteur uit. En daar ontvangt hij lovende kritieken voor. "Het wordt als een soort verrassing geprezen", zegt Bakkum. "Dat is dus grappig, dat je een klein gesubsidieerd stuk doet waarin je wel de kans krijgt om volledig te floreren in alles wat je wat je doet."

Ingelijste recensie

Het multitalent kreeg van De Volkskrant vijf sterren voor zijn optreden. "Die hangt ingelijst naast m'n gouden platen. Ik heb echt weken op wolken geleefd na die show", vertelt Bakkum. Het is niet de eerste keer dat Bakkum op het theaterpodium te zien is. "Het enige verschil hier is dat je meer tijd krijgt om te spelen. De scènes zijn langer en je hoeft geen rekening te houden met een decor dat uit de lucht komt of op wordt geschoven."

"Ik ben blij dat ik nu de kans heb gekregen om me daar ook in te laten zien en te ontwikkelen", vervolgt Bakkum. Na Showmeister gaat de acteur de planken op met zijn vrouw, waarin ze de "herkenbaarheid, hectiek en muziek" van hun leven samen tentoonstellen.

Kinderen

Thuis worden de musicalouders echter minder gewaardeerd. Bakkum mag thuis dan ook niet zingen van zijn kinderen Lux, Posy en Molly. "Die moeten niets van ons hebben", aldus de zanger. "Daarom doen we het in het theater, dan zijn ze er niet." Bakkums dochter Posy heeft het entertainmenttalent dan wel weer meegekregen van haar ouders en spreekt geregeld kinderfilms en -series in.

Nostalgie

"Wat ik belangrijk vind, is dat, als ze er talent voor heeft, wij er niet als ouders in dit geval dan de hele tijd boven gaan hangen", reageert Bakkum. De zanger was zelf ook nog maar 15 toen hij meedeed aan het eerste seizoen van Idols. "Dat is een heel nostalgisch gevoel voor iedereen. Ook voor mij, alleen wel op een andere manier."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Headliner

Dat gevoel kan Bakkum nu ook gaan delen met andere aspirant-artiesten in de nieuwe talentenjacht The Headliner. Daarin gaat Bakkum, samen met coaches Kraantje Pappie, Jacqueline Govaert, Typhoon en Nick Schilder, op zoek naar een podiumbeest. In tegenstelling tot Idols kan er geen platencontract gewonnen worden. De winnaar van The Headliner zal wel veertien keer op het podium van Vrienden van Amstel Live te zien zijn.

Toekomst

"Ik moet zeggen dat 2024 wel weer even een goed jaar is qua dromen laten uitkomen", concludeert Bakkum. Maar ver de toekomst in kijken doet de acteur voorlopig niet. De Amerikaanse droom die Bakkum ooit had, heeft hij ook laten varen. "Als dat gebeurt zou dat een droom zijn die uitkomt. Ik heb daar alleen geen tijd voor om daar helemaal in te gaan investeren."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie