Cultuur & Media
EONOS

Jim Bakkum kan niet meer luisteren naar Idols-hit 'Tell her'

foto: YouTube/RTL
  1. Nieuwschevron right
  2. Jim Bakkum kan niet meer luisteren naar Idols-hit 'Tell her'

Jim Bakkum werd op zijn vijftiende ineens bekend als finalist van het eerste seizoen van Idols, maar de hit die hij toen scoorde kan hij niet meer naar luisteren, vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken. "Mijn stem was totáál niet ontwikkeld."

Jim Bakkum is terug met eigen muziek én in het theater

Video niet beschikbaar

Bakkum heeft "kritische gevoelens" bij de hit die hij vlak na Idols scoorde. "Als vocalist hoop je dat je iets neerzet aan het begin van je carrière waar je zelf ook trots op kan zijn, maar in mijn geval is dat niet zo", vertelt hij.

In zijn nieuwe theatervoorstelling Oud geleerd jong gedaan gaat hij in op dat moment, wat cruciaal werd voor zijn carrière. "In mijn geval werd ik zo in het diepe gegooid. Dat deed ik zelf, want ik had mezelf voor Idols opgegeven, maar ik had nooit de consequenties ervan verwacht", vertelt hij.

Inmiddels is Bakkum twintig jaar verder en bouwde hij een carrière op waarin hij steeds meer doet waar hij zelf zin in heeft. Hij heeft een nieuwe single en een theatershow. Daarnaast komt er nóg een theatershow, met het serieuze Theater Oostpool, dat eerder bijvoorbeeld een toneelstuk maakte over Laura H.. Een onverwachte combinatie, geeft hij toe, een showbizz-type bij een serieus theatergezelschap. "Ik heb een hekel aan hokjes. Het is te gek als mensen samen komen!"

Ouder worden

Bakkum heeft moeite met ouder worden. "Vanaf het begin van mijn carrière draaide veel om mijn uiterlijk. Bij Idols kwam ik ver omdat ik er zo uit zag en ik kon niet zingen, hoorde ik heel vaak." Dat bleef bij hem en hangen en zorgt nu voor onzekerheid: "Als ik ouder word, zie ik er niet meer zo uit zoals toen. En blijven mensen mij dan wel leuk vinden? Het is heel gek, want eigenlijk is het heel oppervlakkig."

Als tiener had Bakkum totaal geen onzekerheid, maar eigenlijk is het door de jaren heen erger geworden. "Ik heb drie kinderen, dus ik word niet elke ochtend appetijtelijk wakker. De fotoshoots plan ik elke keer later, want ik moet langer bijtrekken." zegt hij met zelfspot.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie