Cultuur & Media
AVROTROS

Natacha Harlequin: 'De verwarring die is ontstaan reken ik mezelf aan'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Natacha Harlequin: 'De verwarring die is ontstaan reken ik mezelf aan'

Ze mist het, om als crime-expert achter de desk van Shownieuws te staan: "Natuurlijk. Dat zijn collega's die in mijn hart zitten. Ook achter de schermen. We hebben veel meegemaakt, ik heb van ze geleerd", vertelt Natacha Harlequin in MISCHA!. Over een eventuele terugkomst naar het programma kan ze kort zijn: daarover worden op dit moment gesprekken gevoerd.

#536 - Natacha Harlequin: 'Nuance kan ook voor verdieping zorgen' - MISCHA!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Strafrechtadvocaat Harlequin maakte deel uit van het juridische team dat Ali B. bijstond, toen dat proces eerder dit jaar, in juni, van start ging. Harlequins onafhankelijkheid als deskundige aan tafel bij Shownieuws - waar ze geregeld aanschoof als duider - werd daarop in twijfel getrokken. Vervolgens was ze niet meer te zien in Shownieuws, en twee weken geleden maakte ze via een persbericht bekend dat ze niet meer als advocaat bij de zaak tegen Ali B. betrokken is.

Verschillende petten

Harlequin zegt dat ze niet goed terugkijkt op de Shownieuws-uitzending waarop ze bekend maakte dat ze Ali B. bijstond. "Ik heb toen gezegd: als ik vanaf nu over Ali B. spreek, heb ik de pet van advocaat op, en doe ik die van onafhankelijk deskundige af. Collega's aan de talkshowtafel stelden daarop vragen. En dat is hun taak. Maar ik had het bij die uitleg moeten laten." Als er over die verschillende petten verwarring is ontstaan, komt dat door haarzelf, zegt Harlequin. "Het was onhandig van mij. Ik zou dat een volgende keer anders doen (...) De verwarring die is ontstaan reken ik mezelf aan."

Of ze spijt heeft van het feit dat ze toetrad tot het juridische team van Ali B.? In beginsel is Harlequin strafpleiter. "Dat doe ik negentig procent van de tijd, al ruim twintig jaar. Het is de basis. Als iemand mij benadert in het kader van mijn vak, zal ik dat altijd overwegen. Dat geldt voor elke cliënt, elke zaak."

#536 - Natacha Harlequin: 'Nuance kan ook voor verdieping zorgen' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie