Cultuur & Media
AVROTROS

Chris Zegers: 'Of iets lukt is volstrekt oninteressant'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Chris Zegers: 'Of iets lukt is volstrekt oninteressant'

"De kunst van het leven is niet denken: ik heb economie gestudeerd, dus moet ik econoom worden. Je studie was een beslissing die je nam op je zeventiende, toen je nog niet goed wist wie je was", vertelt Chris Zegers in MISCHA!.

#531 - Chris Zegers: 'Of iets lukt, dat is totaal oninteressant' - MISCHA!

Volgens Zegers is Break Free - het nieuwe seizoen startte op 5 september - een goed voorbeeld van die levensles. In het programma worden verhalen verteld van jonge reizigers die in Nederland maar niet kunnen aarden, en er daarom op uit trekken, maar tijdens hun trip omkomen. Het programma is een eerbetoon aan die veel te vroeg overleden mensen. Zegers roemt hun durf. "Laat jezelf en je manier van denken je niet beperken in je keuzes."

Lef om te proberen

Of je nu een reis wil maken of een bedrijf wil starten: volgens Zegers gaat het er niet om of je er uiteindelijk in slaagt je droom te verwezenlijken, het is van belang dat je het lef hebt het te proberen. "Als je ervan uitgaat dat alles moet lukken, word je alleen maar teleurgesteld." Volgens Zegers moet je wel hoge verwachtingen van het leven hebben. "Maar houd niet het doel voor ogen, zie alles wat je doet al als verrijking. Of iets lukt is volstrekt oninteressant."

#531 - Chris Zegers: 'Of iets lukt, dat is totaal oninteressant' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie