Cultuur & Media
NOS

Als eerste band kreeg Within Temptation speciale award: 'Heel mooi avontuur'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Als eerste band kreeg Within Temptation speciale award: 'Heel mooi avontuur'

Als eerste band ooit kreeg Within Temptation maandag de Lifetime Achievement Award uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de Buma Awards - de jaarlijkse Nederlandse muziekprijzen.

Video niet beschikbaar

Omringd door haar ouders en kinderen ontving Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation, de prijs. "Heel bijzonder', vertelt ze in NOS Met het Oog op Morgen. "Zo'n prijs krijgen is echt even terugkijken op je carrière. Wij rennen altijd maar door naar het volgende album en het volgende liedje. Het is heel mooi om even stil te staan en na te denken over al die mensen met wie je hebt samengewerkt of waarmee je samen dingen hebt mogen beleven. Het is een heel mooi avontuur geweest."

Niet stoppen

30 jaar na oprichting is Within Temptation de meest succesvolste Nederlandse band in het buitenland. "Dat had ik nooit kunnen bedenken", zegt Den Adel. "We maken specifieke muziek, bijna niche eigenlijk, die toch grensoverschrijdend is. Het is bijzonder geweest voor ons - nog steeds eigenlijk, want we gaan niet stoppen!"

De band - die ze oprichtte met haar partner - ontstond als een mengelmoes van wat ze mooie muziek vonden. "We wilden vooral muziek maken die wij mooi vonden en wat wij wilden was er nog niet. We hielden van heel veel soorten muziek en als je dat in een blender deed... dat werd met een eigen touch Within Temptation."

Ster advertentie
Ster advertentie