Binnenland

Prinsjesdag zonder Gouden Koets op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Prinsjesdag zonder Gouden Koets op NPO Radio 1

Het is de derde dinsdag in september: Prinsjesdag! NPO Radio 1 staat de hele dag in het teken van de troonrede, de hoedjes, de rijtoer en vooral de plannen voor het komend jaar.

Tussen 12.00 en 18.30 uur presenteren Lara Rense en Suzanne Bosman op NPO Radio 1 de speciale Prinsjesdag-uitzending, waarin de hele ceremonie te volgen is. Direct daarna schuiven onder meer premier Mark Rutte en minister van Financiƫn Jeroen Dijsselbloem aan.

De duiding wordt verzorgd door politiek verslaggever Joost Vullings en commentatoren Kees Boonman en Peter Kee. Tussen 16.30 uur en 17.00 uur is er een extra Stand.nl waar luisteraars hun mening kunnen geven over de plannen van het kabinet voor het komende jaar. Presentator is Sven Kockelmann.

Luister hier naar de radiopromo voor vandaag:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzonder is dat Prinsjesdag het voor het eerst in jaren doet zonder Gouden Koets. Het rijtuig wordt gerestaureerd en kan mogelijk zeven jaar niet worden gebruikt. In plaats daarvan is de Glazen Koets geregeld.

Samsom en Asscher

Prinsjesdag wordt op NPO Radio 1 afgesloten door Met het Oog op Morgen. Presentator Max van Weezel ontvangt PvdA-fractieleider Diederik Samsom en vice-premier Lodewijk Asscher. Ook minister Ard van der Steur en staatssecretaris Klaas Dijkhoff van het ministerie van Veiligheid en Justitie komen langs. Natuurlijk wordt er in de twee dubbelinterviews teruggeblikt op Prinsjesdag, maar ook de toekomst komt aan de orde.

Lees ook:


Beker

Er wordt vandaag ook gevoetbald voor de KNVB-beker, waaronder de wedstrijd SC Heerenveen - De Graafschap. Het duel begint om 20.45 uur. Andy Houtkamp doet verslag in Langs de Lijn En Omstreken. Daarin ook aandacht voor de huldiging van de Nederlandse atleten die een medaille haalden op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Ster advertentie
Ster advertentie