Binnenland
NTRPowNed

Huisartsen en politiek strijden tegen sluiting SEH Zuyderland ziekenhuis

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Huisartsen en politiek strijden tegen sluiting SEH Zuyderland ziekenhuis

De voorgenomen sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen zorgt voor onrust in de Limburgse stad. Veel inwoners, de lokale politiek maar ook huisartsen maken zich grote zorgen over het verhuizing van deze acute zorgpost naar het Zuyderland ziekenhuis in Sittard/Geleen.

5 Dagen vanuit Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen met interview Fleur Agema...

Felle tegenstand van huisarts Jan Palmen

Een van die artsen die zich fel tegen de plannen verzet is de Heerlense huisarts Jan Palmen. Volgens hem is het onbestaanbaar dat in een grote stad als Heerlen straks geen plek meer is waar je als inwoner in een spoedgeval naar toe kunt: “Juist Heerlen, met alle problematiek kan niet zonder een SEH. Je zet de brandweer op een plek waar de kans op brand het hoogst is. En zo’n plek is Heerlen. En dan haal je die weg? Onbegrijpelijk.”

Steun vanuit de lokale politiek en collega-huisartsen

Jan Palmen voelt zich gesteund door de lokale politiek en collega-huisartsen. Samen hebben ze hun krachten gebundeld in de Ziekenhuisalliantie en proberen ze een vuist te maken richting het bestuur van het Zuyderland ziekenhuis die niet voornemens lijkt om de sluiting van de SEH en het Geboortecentrum te heroverwegen. Palmen hoopt dat het gezond verstand het zal winnen van de getallen en cijfermatige aanpak die het ziekenhuisbestuur nu hanteert. Als de situatie blijft zoals deze nu is, sluit Jan Palmen met zijn Ziekenhuisalliantie een grote protestactie niet uit.

5 Dagen

5 Dagen: Jouw nieuws, jouw verhaal. Elke werkdag live van 20.00 tot 20.30 uur. De gele NPO Radio 1-bus staat elke week in een andere gemeente in het land.

Presentator in de bus is Jo van Egmond (op vrijdag Ajouad El Miloudi). Verslaggever ter plekke is Mirthe van der Drift.

Ster advertentie
Ster advertentie