Binnenland
NOS

Presentatie regeerprogramma live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Presentatie regeerprogramma live op NPO Radio 1

Minister-president Schoof presenteert vanmiddag het regeerprogramma, een uitwerking van het hoofdlijnenakkoord. In de speciale uitzending NPO Radio 1 Extra - Presentatie regeerprogramma (NOS/AVROTROS) hoor je vanaf 16.00 uur de persconferentie van de premier, duiding en reacties.

Hoe wordt bijvoorbeeld de georganiseerde misdaad harder aangepakt? Wat gebeurt er met de beloofde "waar mogelijk 130"-verhoging van de maximale snelheid? Wat heeft het kabinet-Schoof in petto om "het strengste asielbeleid ooit" in te voeren en de stikstof-, mest- en klimaatproblemen op te lossen? Over deze en andere onderwerpen wordt vandaag waarschijnlijk meer duidelijk.

Het is uniek: deze coalitie heeft de plannen voor de komende jaren namelijk niet in één, maar in twee belangrijke documenten opgeschreven. Het eerste is in mei al gepresenteerd en heet hoofdlijnenakkoord, een 26 pagina's tellend stuk met allerlei voorstellen van PVV, VVD, NSC en BBB over onder meer zorg, criminaliteit, asiel en migratie, wonen, infrastructuur, energie, onderwijs en buitenlands beleid.

Deze coalitie wilde alleen een zogenoemd extraparlementair kabinet, waarbij er een grotere afstand is tussen de fracties van de regeringspartijen in de Tweede Kamer en het kabinet. En dat betekent dat de bewindslieden van het in juli geïnstalleerde kabinet-Schoof de afgelopen twee maanden nog een eigen stuk hebben opgesteld, het regeerprogramma, dat Schoof vandaag dus naar buiten brengt.

In NPO Radio 1 Extra wordt het regeerprogramma besproken met verschillende gasten. Luister daarom vanaf 16.00 naar NPO Radio 1 en mis niks van de plannen van kabinet Schoof!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie