#1 - Een roestvrij stalen koe
- Podcasts
- Hoe kaas de wer ...
- #1 - Een roestvrij stalen koe
ma 18 december 2023
In aflevering 1 maken we kennis met Jaap Korteweg die, na de verkoop van De Vegetarische Slager, een laboratorium in België kocht waar gewerkt wordt aan het maken van kaas zonder daar de koe nog voor nodig te hebben. Een roestvrijstalen koe moest het worden volgens Jaap. Waar gras in gaat en melk uitkomt. Hoe doe je dat? En wat gebeurt er dan in het lab? Wat betekent het voor de melkveehouders en de anderhalf miljoen melkkoeien die Nederland rijk is? Simon en Marion reizen naar Friesland waar ze kalfje Puck ontmoeten en boer Bert Vollema.
Credits:
Samenstelling, montage en regie: Simon Heijmans
Eindredactie, research en interviews: Marion Oskamp
Muziek: Darius Timmer
Eindmixage: Sam Huisman
"Hoe kaas de wereld redt" kwam tot stand met financiële steun van het NPO-fonds.