De Nacht van...
BNNVARAEOKRO-NCRVNTRZwart

De Nacht vanaf Oerol: de voorstellingen Struikelen & Saboteurs

  1. Podcastschevron right
  2. De Nacht van...chevron right
  3. De Nacht vanaf Oerol: de voorstellingen Struikelen & Saboteurs

wo 19 juni 2024

Strand, theater, bomen, dans, duinen, tentoonstellingen en dit jaar ook: veel regen en wind. Dat zijn de ingrediënten van festival Oerol. Sinds 1982 is Oerol uitgegroeid tot het grootste locatiekunstenfestival van Europa. 10 dagen lang barst het hier op Terschelling van de creativiteit.

We spreken met theatermakers, acteurs en muzikanten. We geven je een inkijkje in de verschillende voorstellingen en tentoonstellingen die Oerol te bieden heeft. 

In deze aflevering: 

- Struikelen: Struikelen, soms vallen, en dan weer opstaan. Het leven zit er vol van. Maar mogen we van onszelf eigenlijk nog wel struikelen? Dat vraagt actrice en zangeres Birgit Schuurman zich af in haar muziektheatervoorstelling genaamd ‘struikelen’. Al zingend en vertellend geeft Birgit het publiek hier op Oerol een inkijkje in haar chaotische hoofd. Later dit jaar zal haar nieuwe album verschijnen.

- Saboteurs: Een jonge illusionist blikt terug op zijn leermeester, een mysterieuze overbuurman, die hem leerde goochelen. Maar hoe meer hij zich over deze leermeester herinnert, hoe minder betrouwbaar zijn herinneringen blijken te zijn. 
In de theatervoorstelling ‘saboteurs’ duikt theatermaker en dichter Mathieu Wijdeveren in de wereld van het illusionisme. En gaat hij op een magische zoektocht, op zoek naar manieren om te ontsnappen aan de verhalen die ons aangeleerd zijn.