Het Mediaforum
KRO-NCRV

Sylvia Cools: "Bij de lezer is de aandacht weg voor de provinciale politiek"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Sylvia Cools: "Bij de lezer is de aandacht weg voor de provinciale politiek"

di 20 juni 2023

Aan tafel zitten Sjirk Kuijper, Sylvia Cools en Spraakmaker Carolien Borgers


Het Mediamoment van Cools gaat over het vermiste duikbootje dat op weg was naar de Titanic. De aandacht staat in schril contrast met de Griekse bootramp. Kuijper: "Het illustreert dat niet elk mensenleven hetzelfde waard is" Wat valt Cools op aan dit nieuws?


Het Mediamoment van Kuijper komt uit de krant van Cools: de Stentor. Daarin staat een stuk over de baas van de arbeidsmigranten die zélf de krant heeft benaderd om iets positiefs over hen te melden. Als tegenwicht voor alle keren dat arbeidsmigranten negatief in het nieuws komen. Dat doet de vraag rijzen wie weerklank vindt in de media...


Langzaam druppelen de coalitie-akkoorden vanuit de provincies binnen. Pas in 4 provincies is het gelukt om een akkoord te sluiten. Na de overweldigende overwinning van BBB in alle provincies lijkt de aandacht van de lezer en kijker nu weer weg te ebben. Waarom blijft de lezer niet bij de les? En hoe speelt er een persoonlijk component mee in wie het bestuur vormt?


De Deense omroep TV2 kwam zondag met een stevig nieuwsverhaal waarbij vissers uit Urk een hoofdrol spelen. Ze pikken volgens de Deense journalisten cocaïnepakketten uit de Noordzee op om ze in Deense havens af te geven. Komt de vissersgemeenschap niet alleen maar negatief in het nieuws?