Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten stoppen met het bestellen van goedkope Chinese troep'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten stoppen met het bestellen van goedkope Chinese troep'

Een gewatteerde winterjas voor nog geen 30 euro, een kattenspeeltje voor €3,89. Producten zó goedkoop, dat ze haast onweerstaanbaar zijn. We kopen ze massaal bij Chinese webwinkels. En dat heeft gevolgen voor de Nederlandse winkelbranche. Winkeliersvereniging InRetail slaat vandaag alarm in De Telegraaf: het Nederlandse winkelaanbod wordt in zijn bestaan bedreigd, zeggen zij.

De producten zijn vaak goedkoper dan tweedehands, maar voldoen niet aan onze regels voor veiligheid, milieueisen of rechten van werknemers. Vaak is de kwaliteit zo slecht dat ze niet eens te recyclen zijn.

Vandaag is de stelling: We moeten stoppen met het bestellen van goedkope Chinese troep.

Hoe vaak val jij voor de verleiding en koop je iets bij een Chinese webwinkel als Temu, Shein of Aliexpress? Voel je je daar schuldig over of ben je juist blij dat je deze producten door de lage prijzen tenminste kunt kopen? Denk je na over de gevolgen voor winkeliers of het milieu als je je bestelling plaatst? Ben je winkelier en is het onmogelijk opboksen tegen dit goedkope aanbod?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie