Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Ik beken dat FC Utrecht-coach Ron Jans een toptrainer is'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Ik beken dat FC Utrecht-coach Ron Jans een toptrainer is'

Hugo Borst heeft zich vaak kritisch uitgelaten over Ron Jans. Nu de 66-jarige coach het met FC Utrecht goed blijft doen in de eredivisie, moet Borst zijn standpunt veranderen. "Ik beken dat Jans een toptrainer is", zegt Borst nadat hij vrijdagavond een zachtaardige kant van de trainer had gezien in de talkshow Carrie op Vrijdag. "Ik laat me bij hem altijd leiden door zijn gedrag, maar je kunt niet ontkennen dat die man een geweldige loopbaan met goede prestaties heeft gehad."

Video niet beschikbaar

"Ik laat me bij Jans altijd leiden door zijn gedrag ten opzichte van de arbitrage, dat beneden alle peil is", begint Borst. De houding van Jans tegenover scheidsrechters noemt hij 'matennaaierij' en weerhoudt hem ervan een met een 'onafhankelijke blik' te kijken naar de 66-jarige coach, die dit seizoen boven verwachting presteert met FC Utrecht. Met negentien punten uit zeven wedstrijden staat de club uit de Domstad op de tweede plaats, achter de vooralsnog ongenaakbare koploper PSV. Daarmee laat FC Utrecht topclubs AZ en FC Twente, die een duel meer hebben gespeeld, achter zich op de ranglijst.

Quote

Bij Carrie op Vrijdag zag ik wat voor een leuke man Jans eigenlijk is

Hugo Borst over het tv-optreden van Ron Jans van vrijdagavond

"Door zijn gedrag langs de lijn gaat de onafhankelijke blik een beetje weg, maar je kunt niet ontkennen dat die man een geweldig lange loopbaan met goede prestaties heeft gehad." Het winnen van de KNVB-beker met PEC Zwolle in 2014, nota bene door Ajax in de finale met liefst 5-1 af te drogen, zal voor altijd verbonden blijven met Jans. Borst keek vrijdagavond naar talkshow Carrie op Vrijdag, waar Jans te gast was. Op de bank zag hij een 'hele vrolijke' Jans die een 'prachtige les gaf in het waarderen van obscure popmuziek', zegt Borst. "Wat een leuke man kun je eigenlijk ook zijn, dacht ik."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. "Je bent zeker een toptrainer als je na zeven wedstrijden nog niet hebt verloren", schrijft Marcel. "Wordt het Utrecht dat er dit keer met de schaal vandoor gaat? Het zou zomaar de verrassing van dit eredivisieseizoen kunnen zijn."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie