Sport
EONOS

Volg Nederland - Turkije live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg Nederland - Turkije live op NPO Radio 1

Morgen om 21:00 zal het Nederlands Elftal in het Olympiastadion in Berlijn aantreden tegen Turkije, met een plek in de halve finales van het Europees Kampioenschap op het spel. Gaat Oranje een ronde verder, of eindigt het EK hier voor de ploeg van Koeman? Luister Nederland - Turkije vanaf 21:00 live in Langs de Lijn en Omstreken NPO Radio 1.

Het grootste nieuws van de afgelopen dagen is de schorsing van Merih Demiral. De Turkse verdediger scoorde twee goals in de achtste finale tegen Oostenrijk en kroonde zich tot volksheld, maar vierde dat met een gebaar van de extreemrechtse groep 'Grijze Wolven'. Dat levert hem een schorsing op van 2 wedstrijden, waaronder die tegen Nederland.

Demiral is niet de enige afwezige, Vicenzo Montella, de Turkse bondscoach, 'krijgt hoofdpijn' van het ontbreken van oud-Feyenoorder Orkun Kokcü en collega-middenvelder Ismail Yüksek. Het is te bezien of deze schorsingen invloed hebben op de sterk spelende Turken.

Gakpo en Simons

Na de 0-3 overwinning op Roemenië heerst er een uiterst positieve sfeer in het Oranje-kamp. Na een matige groepsfase gaf deze wedstrijd het nodige vertrouwen mee voor de rest van het toernooi. De hoop is dan ook dat de spelers deze lijn kunnen doortrekken tegen Turkije. De ogen zullen vooral weer gericht zijn op Cody Gakpo en Xavi Simons, die aan een uitstekend EK bezig zijn. Zullen zij weer schitteren zaterdagavond?

Volg de wedstrijd zaterdagavond vanaf 21:00 bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie