Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Brian Priske is niet slecht, Arne Slot is gewoon ontzettend goed'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Brian Priske is niet slecht, Arne Slot is gewoon ontzettend goed'

Terwijl Arne Slot dit weekend met Liverpool de koppositie in de Premier League heeft gepakt, lukt het zijn opvolger bij Feyenoord, Brian Priske, maar niet om de club uit Rotterdam aan de praat te krijgen. Feyenoord is dit seizoen al in vier van de zes eredivisieduels tegen puntenverlies aangelopen. Is het opvolgen van Slot een te zware taak voor de Deen? "Priske is niet slecht, Slot is gewoon ontzettend goed", zegt Hugo Borst. "Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van een mismatch."

Video niet beschikbaar

Zes eredivisieduels, viermaal puntenverlies en toenemend chagrijn in Rotterdam. Hoofdtrainer Brian Priske heeft het lastig bij Feyenoord, de club die de geliefde Arne Slot deze zomer zag vertrekken naar Liverpool. Zaterdag kwam Feyenoord op bezoek bij NEC niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Het contrast met zijn voorganger laat zich raden. Arne Slot pakte dit weekend met zijn nieuwe club Liverpool de koppositie in de Premier League, na een nipte 1-2-zege bij Wolverhampton Wanderers. Het profiteerde daarmee van puntenverlies van titelhouder Manchester City, dat enkele uren eerder op bezoek bij Newcastle United niet verder was gekomen dan een gelijkspel (1-1).

Slot veroverde al gauw de harten van de Liverpool-supporters, terwijl Priske nu al lijkt te moeten vrezen voor een voortijdig exit. De conclusie na de kansloze Champions League-nederlaag (4-0) tegen Bayer Leverkusen, twee weken terug: dit was onder Slot nooit gebeurd. "Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van een mismatch", aldus Hugo Borst. "Slot was de geweldige communicator, die zo goed met spelers kon omgaan waardoor ze net wat harder voor hem liepen. Bij Priske weten we niet hoe het er achter de schermen aan toe gaat, maar hij is zoekende."

Quote

We moeten Priske de tijd geven om het toch nog te vinden. Wat 'het' dan precies is, weten we niet

Hugo Borst over de opvolger van Arne Slot bij Feyenoord

Wat volgens Borst niet meehelpt, is dat de selectie deze zomerse transferperiode flink aan kwaliteit heeft ingeboet. Aanvoerder Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Yankuba Minteh: ze zijn deze zomer allemaal vertrokken. Daarvoor in de plaats kwam onder meer Anis Hadj Moussa, overgenomen van Vitesse. En dat is geen goede aankoop geweest, oordeelt Borst. "Individualistisch ziet het er leuk uit, maar hij is geen teamspeler." En dan staat spits Santiago Giménez ook nog eens maandenlang aan de kant met een bovenbeenblessure. "Het zit ook allemaal niet mee, maar ze zijn mijlenver verwijderd van de vorm van vorig jaar."

Kortom, besluit Borst: "Ik zou nog even wachten met te hard oordelen over deze trainer, die ook te maken heeft met een flink afgeroomde selectie. We moeten hem de tijd geven om het toch nog te vinden. Wat 'het' dan precies is, dat weten we nog niet."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Rolf is het niet eens met de stelling. "Er lijkt geen enkele lijn in het spel te liggen", schrijft hij. "Spelers lijken niet te groeien en halen niet het beste uit zichzelf. Priske is zeker geen overperformer, maar een underperformer."

Rob kan zich wel vinden in de opvatting van Borst. "Maar toch past deze trainer niet bij Feyenoord. Priske is licht zwevend, met die huddle (een groepsbespreking op het veld, in een kringetje, na een wedstrijd, red.), is inconsequent met zijn tactiek en inspireert de selectie niet, gezien het plichtmatige voetbal." Ruud is het niet eens of oneens: "Vergelijken met Slot is niet mogelijk", legt hij uit. "De selectie is een stuk minder dan vorig jaar, maar er is volgens mij ook geen echte klik tussen hen en de nieuwe coach."

Ger schrijft: "Het grote verschil tussen Priske en Slot, is dat Slot altijd vrolijk is. Het effect van vrolijkheid op de omgeving en de mensen waarmee je werkt, wordt onderschat. Coaches als Priske en Erik ten Hag zijn te ernstig, dat geeft weinig energie." Net als Borst vreest Joop dat Priske en Feyenoord geen goede match zijn: "Een trainer van Feyenoord moet in de cultuur passen, zodat de vonk kan overslaan - ook naar het Legioen. Dat is van cruciaal belang."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie