Sport
EONOS

Restauranthouder Tim de Cler speelde bij Feyenoord en AZ

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Restauranthouder Tim de Cler speelde bij Feyenoord en AZ

Zaterdagavond staat er weer een heuse topper op het programma in de eredivisie van het betaalde voetbal. Koploper Feyenoord krijgt AZ op bezoek, de nummer twee van de ranglijst.

Half oktober troffen beide teams elkaar al in Alkmaar. Dat duel eindigde in een 3-1 overwinning voor de Rotterdammers. Maar de stand in de Eredivisie zag er wel wat anders uit. AZ was koploper maar verspeelde die positie en zakte naar de vierde plaats. Ajax nam de leiding over voor de nummer twee PSV. Feyenoord stond op de derde plaats.

Nu treffen beide teams elkaar weer en kan dat weer gevolgen hebben voor de stand. Het verschil tussen beide teams is twee punten. Bij winst van de Alkmaarders is AZ weer de nieuwe koploper. Het toont opnieuw aan hoe spannend de competitie is, want maandagochtend kan Feyenoord gewoon weer derde staan.

Iemand die beide clubs goed kent is Tim de Cler. In de eerste 10 jaar van deze eeuw kwam hij uit voor beide ploegen. Inmiddels is De Cler 10 jaar voetballer-af en ziet zijn leven er heel anders uit. Hij is restauranteigenaar in Leiden. NOS-verslaggever Edwin Cornelissen zocht 'm op.

Tim de Cler

Ster advertentie
Ster advertentie