Sport
NOS

'Ivan Perisic (35) is een onbegrijpelijke aankoop van PSV, ik zou er argwaan bij hebben'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ivan Perisic (35) is een onbegrijpelijke aankoop van PSV, ik zou er argwaan bij hebben'

Met de veelzijdige en ervaren international Ivan Perisic heeft PSV een verrassende naam binnengehaald. Heeft de landskampioen met de komst van de 35-jarige vleugelspeler een goede keuze gemaakt? Hugo Borst vindt van niet. "Hij is bij iedere club aangeboden. Ik zou er argwaan bij hebben."

Video niet beschikbaar

136 duels in het shirt van Kroatiƫ, inzetbaar over de hele linkerflank en ervaring met het spelen van een WK-finale. Op het oog lijkt PSV met het aantrekken van de transfervrije Ivan Perisic voor een stunt op de transfermarkt te hebben gezorgd. Maar hoe waardevol de veelzijdige vleugelspeler dit seizoen daadwerkelijk zal zijn, moet alleen nog blijken.

Perisic wordt over vijf maanden 36 en is daarmee al twee jaar ouder dan de nummer twee op de lijst van ervaren voetballers in de Eindhovense selectie, de 34-jarige Luuk de Jong. Bovendien kampte hij vorig seizoen met een kruisbandblessure die hem zeven maanden aan de kant heeft gehouden. Hij pakte het staartje van het binnenlandse seizoen nog mee en was actief op het EK in Duitsland, maar van een volledig fitte speler is nog geen sprake.

Quote

Als iemand geen basisplaats heeft, heb je niet veel aan zijn ervaring

Hugo Borst over de (on)zekerheid die Ivan Perisic kan bieden

"Hij is al 35, heeft net kruisbandletsel achter de rug en is bij verschillende clubs aangeboden", zegt Hugo Borst. "Ik zou er toch argwaan bij hebben", waarbij hij onder meer refereert aan het prijskaartje van Perisic. PSV heeft hem weliswaar transfervrij aangetrokken, de kans is groot dat Perisic tot de grootverdieners binnen de selectie hoort. "Hij is geen goedkope jongen."

(On)zekerheid

Volgens Borst is het grootste probleem dat het vooralsnog onduidelijk is of Perisic voor zekerheid kan zorgen of niet. "Hij heeft veel ervaring, maar daar heb je pas wat aan als hij fit is en speelt. Als iemand geen basisplaats heeft, heb je niet veel aan ervaring." Wat als de blessure halverwege het seizoen weer opspeelt? Zeker met het naderende vertrek van linkervleugelaanvaller Hirving Lozano (die deze winter naar het Amerikaanse San Diego FC gaat) kan er zomaar weer een onheilspellend gat in de selectie ontstaan. "Ik weet dat hij multi-inzetbaar is, maar ik had 'm niet gehaald."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Bastiaan is het een met de stelling. "PSV had beter een goede verdediger kunnen halen", schrijft hij. Chris denkt er anders over: "Lozano vertrekt in de winterstop, dus dan is Perisic een mooi buitenkansje. Grote naam, grote speler."

Willem neemt uitgebreid de tijd om de mening van Borst te weerleggen. "PSV heeft met Perisic een geweldige routinier binnengehaald. Een speler met zijn klasse, kwaliteiten en ervaring maakt een team als PSV alleen maar sterker. Het 'probleem op links' waar de media de laatste weken zo over oreert, is nu zeker voor dit seizoen opgelost." Ook zijn leeftijd hoeft volgens hem niet voor problemen te zorgen. Modric (39), Ronaldo (39) en Messi (37) spelen ook nog steeds wekelijks. Voetballen is niet meer leeftijdgebonden. Het is geweldig voor de eredivisie dat een speler als Perisic op de Nederlandse velden te bewonderen is."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie