Politiek
NOS

Boek van Fred Trump III zet verkiezingscampagne onder druk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boek van Fred Trump III zet verkiezingscampagne onder druk

Vandaag is er een nieuw boek uitgekomen over de Trump-familie: All in the Family: The Trumps and How We Got this Way, geschreven door Fred Trump III, de neef van Donald Trump. Dit boek belooft heel wat stof te doen opwaaien, vooral nu we midden in de verkiezingscampagne zitten.

Video niet beschikbaar

Fred Trump III, die de zoon is van Donald Trumps overleden oudere broer, vertelt in zijn boek geen gewone biografie. "Het boek gaat vooral over hoe alles binnen de Trump-familie om geld draait", zegt Amerika-correspondent Michiel Vos. "Het gaat niet echt over de persoonlijke verhalen, maar meer over de zakelijke kant van de familie."

Wat staat er in het boek?

Een van de opvallende onthullingen is een opmerking van Donald Trump over de gehandicapte zoon van Fred Trump III. "Trump vond het niet nodig om geld uit te geven aan de zorg voor een gehandicapte," zegt Vos. "Hij zei zelfs: 'Laat die maar doodgaan.' Dit zal zeker veel reacties oproepen."

Daarnaast zijn er beweringen in het boek dat Trump het N-woord heeft gebruikt voordat hij president werd. "Dat soort dingen zijn echt ongehoord, vooral nu hij tegenover een krachtige zwarte vrouw staat als tegenstander", voegt Vos toe. "Het wordt interessant om te zien hoe hij hiermee omgaat."

Wie is Fred Trump III?

Fred Trump III is de zoon van de overleden broer van Donald Trump en de broer van Mary Trump, die vier jaar geleden ook een boek over de familie schreef. "Fred heeft een gehandicapte zoon en is door zijn opa onterfd, wat veel pijn heeft veroorzaakt", legt Vos uit. "Met dit boek wil hij laten zien dat je ook zorg moet dragen voor minder bedeelden."

Hoewel het vorige boek van Mary Trump, Too Much and Never Enough, een grote impact had en een bestseller werd, denkt Vos dat dit boek minder effect zal hebben. "De timing is ook niet ideaal. Nu het weer een keer niet over Trump gaat maar over Kamala Harris, vraag ik me af hoeveel aandacht dit boek echt zal krijgen," zegt Vos. Trump heeft eerder geprobeerd om boeken van familieleden tegen te houden. "Hij zal waarschijnlijk dit boek ook afdoen als het werk van een zwakke neef die alleen maar geld nodig heeft", voorspelt Vos.

De Olympische Spelen bij NPO Radio 1

Vanaf vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus volg je de Olympische Spelen live vanuit Parijs bij RadiOlympia. Tussen 09.30 en 23.00 uur hoef je niks te missen van het grootste sportevenement ter wereld. Met wedstrijdverslagen, updates en al het nieuws rondom de Spelen en de sporters.

Daarnaast toert RadiOlympia door heel Nederland en verdiept het zich elke dag in een andere Olympische sport. Deze serie is zowel op de radio als op Instagram en YouTube te volgen. Ook verschijnt er elke ochtend in de NPO Luister-app en op YouTube een nieuwe aflevering van de NOS Olympische Podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie