Podcast
NOS

Podcast de Toekomstdag: eten in 2050

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast de Toekomstdag: eten in 2050

Normaalgesproken bespreken we in podcast De Dag wat er nu gebeurt, maar deze zomer werpen we een blik vooruit. Experts zien ontwikkelingen in voedsel, oorlog, vervoer en social media. Wat zegt dat over hoe dingen gaan en staan te veranderen? In een vierluik kijken we naar hoe het leven eruit kan zien in 2050.

#1663 - De Toekomstdag: eten in 2050 - De Dag

In de eerste aflevering: eten in 2050. Wat belandt er op ons bord en hoe belandt dat op ons bord? Hoogleraar Farming Systems Ecology aan de Wageningen Universiteit, Rogier Schulte, ziet hoe bijvoorbeeld een melkveebedrijf in Letland nu ook kaviaar maakt. Dierlijk eten is vervuilend en kost veel land. Jaap Korteweg maakt daarom kaas zonder koe.

Reageren? Mail naar dedag@nos.nl

Presentatie & montage: Marco Geijtenbeek

Redactie: Judith van de Hulsbeek

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Gerelateerde podcast

Hoe kaas de wereld redt

Hoe kaas de wereld redt

Ster advertentie
Ster advertentie