Podcast de Toekomstdag: eten in 2050
- Nieuws
- Podcast de Toekomstdag: eten in 2050
Normaalgesproken bespreken we in podcast De Dag wat er nu gebeurt, maar deze zomer werpen we een blik vooruit. Experts zien ontwikkelingen in voedsel, oorlog, vervoer en social media. Wat zegt dat over hoe dingen gaan en staan te veranderen? In een vierluik kijken we naar hoe het leven eruit kan zien in 2050.
#1663 - De Toekomstdag: eten in 2050 - De Dag
In de eerste aflevering: eten in 2050. Wat belandt er op ons bord en hoe belandt dat op ons bord? Hoogleraar Farming Systems Ecology aan de Wageningen Universiteit, Rogier Schulte, ziet hoe bijvoorbeeld een melkveebedrijf in Letland nu ook kaviaar maakt. Dierlijk eten is vervuilend en kost veel land. Jaap Korteweg maakt daarom kaas zonder koe.
Reageren? Mail naar dedag@nos.nl
Presentatie & montage: Marco Geijtenbeek
Redactie: Judith van de Hulsbeek
Podcast De Dag
Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.
Reageren? Mail dedag@radio1.nl.
Gerelateerde podcast
Hoe kaas de wereld redt