Recept in 1 minuut: Japans gerecht met gegrild rundvlees
- Nieuws
- Recept in 1 minuut: Japans gerecht met gegrild rundvlees
Wat zetten we vanavond weer op tafel? Voor inspiratie kun je terecht bij Stax&Toine. Elke dag een recept in één minuut. Vandaag maakt kok "De Japanner" Tosao van Coevorden gegrild rundvlees met citrus-sesamsaus uit zijn kookboek: De Bijbel van de Japanse Keuken.
Ingrediënten:
150 g diamanthaas (of een ander stuk mager rundvlees)
zout en peper
sla of zonnebloemolie, om in te bakken 2 el gomaponzu (zie p. 89 en 82)
2 cm gember
6 plakjes gefrituurde knoflook (toko), grof gehakt
1 lente-ui, in dunne ringen
Benodigdheden:
keukenpapier
grill- of koekenpan
rasp
Bereidingswijze:
1 Dep het vlees goed droog en bestrooi het rondom royaal met zout en peper.
2 Verhit een grill of koekenpan op hoog vuur en voeg de slaolie toe. Schroei het vlees in circa 1 minuut rondom dicht en laat het daarna 5 minuten rusten.
3 Snijd het vlees in plakken van 1⁄2 centimeter dik.
4 Schik het vlees op een bord en besprenkel met de gomaponzu. Rasp er de gember overheen en garneer met de gefrituurde knoflook en de lente-ui.