Cultuur & Media
VPRO

De Libris Geschiedenis Prijs 2024: deze vijf boeken zijn genomineerd

foto: OVT
  1. Nieuwschevron right
  2. De Libris Geschiedenis Prijs 2024: deze vijf boeken zijn genomineerd

Juryvoorzitter Gerdi Verbeet heeft in OVT de vijf genomineerde boeken voor de Libris Geschiedenis Prijs bekendgemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn daarbij de belangrijkste criteria.

Video niet beschikbaar

De vijf genomineerde boeken zijn:

Het kleedje voor Hitler

Door Bas von Benda-Beckmann. Uit het juryrapport: "De auteur gebruikt in deze familiegeschiedenis een grote rijkdom aan bronnen en kweekt daarmee begrip voor de andere kant."

Een adres

Door Michal Citroen. Uit het juryrapport: "Een ingrijpend boek dat vertelt hoe onderduiken echt geweest moet zijn. En waarom die geschiedenis nog steeds doorwerkt."

De bolle Gogh

Door Jaap Cohen. Uit het juryrapport: "In deze biografie laat Jaap Cohen op meesterlijke wijze zien hoe er twee zielen samengingen in Theo van Gogh."

De droom van Den Haag

Door Benjamin Duerr. Uit het juryrapport: "Door historische figuren aan het woord te laten, brengt Duerr de belangwekkende geschiedenis van de Vredesconferenties tot leven."

De ontdekking van Insulinde

Door Rick Honings. Uit het juryrapport: "Honings schreef een prachtig, confronterend verhaal, dat de lezer een diverser beeld geeft van Nederlands-Indiƫ."

Niets missen van OVT?

Hou dan de website van OVT in de gaten, abonneer je op de podcast, of volg het programma via Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie