Cultuur & Media
EONOS

Meneer Spaghetti van Samson en Gert is tegenwoordig DJ en MC: 'Het geeft zo'n kick'

foto: VRT
  1. Nieuwschevron right
  2. Meneer Spaghetti van Samson en Gert is tegenwoordig DJ en MC: 'Het geeft zo'n kick'

'Dag iedereen!' gevolgd door 'Hallo meneer Spaghettiiiiiiiiiiii'; velen zullen dit herkennen uit het iconische kinderprogramma Samson en Gert. Die meneer Spaghetti - Koen Crucke - hield aan zijn rol een bijzondere carrière over: DJ en MC. Hij is een graag geziene gast in Belgische discotheken. Hij vertelt erover in Langs de Lijn En Omstreken.

Meneer Spaghetti na Samson & Gert door als MC Spaghetti

Crucke (72) die in de serie eigenlijk Alberto Vermicelli heet, bracht in België in 2021 een nummer uit samen met de zanger Louis Flion: 'Helemaal Koekoek'. Sindsdien scoorde hij meer hits en is hij een graag geziene gast in discotheken, met het DJ-duo Discobar Joossens. "We gaan grote discotheken af, we gaan festivals af. Kamping Kitsch (een festival in Kortrijk, red.) hebben we gedaan, dat zijn 15.000 man! Dat geeft een kick", vertelt hij lachend. Op zijn Instagram-pagina met zo'n 40.000 volgers worden de optredens van MC Spaghetti aangekondigd.

Voordat Crucke in Nederland bekend werd door Samson en Gert, was hij overigens al zanger. Hij bracht ballads uit en zong opera. Nadat de opera in Gent in 1988 failliet ging, ging hij radio maken en kwam hij via-via bij de VRT terecht in Samson en Gert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste adoptie door homopaar

Crucke heeft een bijzondere levenswandel. Zo stond hij vooraan in de emancipatie van homoseksuelen. Hij was, samen met zijn echtgenoot, de eerste die een kind adopteerde. "Ik ben daar fier over, want als je ziet hoe het in veel landen gaat, dan moet daar nog veel gebeuren", vertelt hij.

Hij zat ook in de gemeenteraad in Gent, namens de liberale partij Open Vld. "In eerste instantie dacht ik: nee, dat doe ik niet, wat moet ik nou in een stadhuis? Maar later dacht ik: misschien kan ik wat doen voor mijn stad? Helaas zat ik in de coalitie, dus dan heb je niet zoveel te zeggen. Ik moest soms tegen mijn zin mee stemmen. Soms was het echt ruzie", blikt hij terug. "In de politiek vinden ze u wel als u moeilijk doet", lacht hij.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie