Cultuur & Media
NTR

Peter Heerschop, Merol, Maartje Wortel en Rundfunk in Kunststof op De Parade

foto: Erik van 't Hof
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Heerschop, Merol, Maartje Wortel en Rundfunk in Kunststof op De Parade

Deze week maakt Kunststof op theaterfestival De Parade in Den Haag vanuit een eigen tent vier unieke uitzendingen. Elke avond live tussen 19.00 en 20.00 uur hoor je op NPO Radio 1 gesprekken met bijzondere gasten en optredens van Parade-acts.

Kunststof op De Parade

De Parade is een rondreizend theaterfestival, dat in de zomermaanden plaatsvindt in vijf Nederlandse steden. Op het festivalterrein is in diverse tenten een gevarieerd programma aan kunst, theater en muziek te zien.

Kunststof maakt elke uitzending een Parade-voorstelling: een interview met een gast uit de culturele sector, optredens van verschillende acts die je op De Parade kunt zien, én iedere dag een lied van Boyband, de literaire boyband.

Maandag 8 juli – Peter Heerschop

Cabaretier Peter Heerschop maakt deel uit van de theatergroep Niet Uit Het Raam (NUHR). Hij schreef het boek Lieve Marianne, de titel die hij ook gebruikt voor zijn vele radiocolumns. Vorig jaar verscheen het boek Infarct, geschreven met NUHR collega Viggo Waas. De twee hebben nu een voorstelling in voorbereiding over het herstel na een hersenbloeding.

Dinsdag 9 juli – Merol

Zangeres en actrice Merel Baldé, oftewel Merol, is bekend van haar Nederlandstalige, dansbare nummers met onvergetelijke titels als Lekker met de meiden en Hou je bek en bef me. Onlangs stond ze op het hoofdpodium van Best Kept Secret en in het najaar gaat ze toeren met het programma Naar de haaien en weer terug.

Woensdag 10 juli – Maartje Wortel

Maartje Wortel is schrijver van romans, korte verhalen en toneelteksten. In 2009 debuteerde ze met de bundel Dit is jouw huis. Haar werk gaat vaak over liefde, vriendschap en doodsangst. Op droogkomische wijze komen alle facetten van het leven voorbij. In september verschijnt haar nieuwe roman Camping.

Donderdag 11 juli – Rundfunk, Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout

Met Rundfunk op de radio zitten we helemaal goed, het duo heeft na hun shocking satirische tv programma een sterrenstatus in het theater bereikt. Met het duo Duco en Roy spelen ze hun derde voorstelling Schau. Opnieuw bikkelhard en absurdistisch en met hun Duitstalige sausje de hit van het seizoen.

Parade acts

In elke uitzending is er aandacht voor een optreden van een Parade act:

• Lotte Velvet

• Zouhair Mtazi

• Kim Karssen

• Kevin Klein

Voor bezoekers van de Parade in Den Haag: de toegang voor de Kunststof tent is gratis.

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie