Buitenland
NOS

Nieuwe aanvallen op Beiroet: 'Niemand heeft hier geslapen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe aanvallen op Beiroet: 'Niemand heeft hier geslapen'

Bij aanvallen van Israël op een dichtbevolkte wijk in Beiroet zijn zeker zes mensen gedood en 91 mensen gewond geraakt. Volgens Israël ging het om een precisieaanval op een commandocentrum van Hezbollah. Correspondent Daisy Mohr vertelt in het NOS Radio 1 Journaal dat er niet eerder zoveel is gebombardeerd. "Niemand hier heeft geslapen. Er hangen grote rookwolken boven de stad."

Onduidelijkheid over Hezbollah-leider Nasrallah na aanvallen Israël

Video niet beschikbaar

Mohr merkt dat veel mensen uit de getroffen wijk zijn gevlucht naar andere delen van Beiroet. Ze verwacht dat het aantal slachtoffers verder op zal lopen. "Ziekenhuizen kunnen de aantallen niet aan." Ook in de ochtend zijn er nog aanvallen op de stad.

Gisteren zei Israël een gerichte aanval te hebben uitgevoerd op een bunker waar Hezbollah-leider Nasrallah zich zou ophouden. De Hezbollah-leider Nasrallah is daarbij gedood, bevestigt Hezbollah vandaag in een verklaring. Het Israëlische leger had daarvoor al gemeld dat Nasrallah de Israëlische luchtaanval op Beiroet van gisteravond niet had overleefd.

De Iraanse ambassade in Beiroet noemt de nieuwste aanvallen een gamechanger. Tot nu toe heeft Iran zich niet in het conflict gemengd, maar dat kan veranderen. "Er zijn steeds meer signalen dat Iran het punt bereikt dat ze daar niet langer toe kunnen kijken", legt Mohr uit.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie