Binnenland
AVROTROS

Royce de Vries vindt dat Khalid Kasem te hard gestraft is

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Royce de Vries vindt dat Khalid Kasem te hard gestraft is

"Ik vind zijn val te groot", zegt media-advocaat Royce de Vries over oud-collega en goede vriend Khalid Kasem. Kasem raakte eerder dit jaar in opspraak door een vermeende omkoping van een ambtenaar. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de deken van advocaten van Amsterdam vonden geen aanwijzingen voor omkoping. Toch is hij sindsdien niet meer op tv te zien.

#556 - Royce de Vries: 'Mijn mooiste successen zijn de zaken die de media niet halen' - MISCHA!

De Vries zou graag zien dat we wat meer compassie tonen met mensen die gecanceld zijn. "Als advocaat zie je een mens tegenover je zitten. Iemand heeft iets opgebouwd en ziet dat in rook opgaan", aldus De Vries in MISCHA!. "We moeten vaker kijken hoe we mensen een tweede kans kunnen geven."

Onderzoek van Rijksrecherche

De Rijksrecherche doet momenteel nog onderzoek naar de beschuldigingen van omkoping. Eerder zei de deken van advocaten van Amsterdam al dat die niet aan te tonen is. "Ik heb begrepen dat er in het onderzoek van de Rijksrecherche geen afwijkende conclusies zijn, maar dat is misschien te snel gesproken", zegt De Vries daarover. Zelf kan hij Kasem niet bijstaan als raadsman. "Dat lijkt mij niet verstandig, maar ik kan hem wel adviseren en helpen als vriend."

Over The Voice: 'Gedrag zit niet aan format vast'

De Vries, gespecialiseerd in mediazaken, zegt in MISCHA! ook geen problemen te zien voor een doorstart van talentenshow The Voice. "Gedrag zit niet aan het format vast. Er zijn veel programma's met soortgelijke opzetten. Waarom mag The Voice dan niet? Ik ga er ook van uit dat ze ervan geleerd hebben, dat er andere poppetjes zitten en andere processen werken. In die zin is het misschien zelfs het veiligste programma waar je zou kunnen werken."

#556 - Royce de Vries: 'Mijn mooiste successen zijn de zaken die de media niet halen' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie