Binnenland
WNL

Belager van twee vrouwen in Utrecht werkt bij apotheekbezorgdienst: 'Wilde met bedrijfsauto misdrijven plegen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Belager van twee vrouwen in Utrecht werkt bij apotheekbezorgdienst: 'Wilde met bedrijfsauto misdrijven plegen'

De verdachte die de afgelopen tijd twee vrouwen belaagde in Utrecht is werkzaam bij een apotheekbezorgdienst, bevestigt Wim Hoonhout van Politie Midden-Nederland in het WNL-programma Het Misdaadbureau.

Hij kan beroepsmatig van de auto van het bedrijf, een opvallende witte Kia met groene strepen, gebruikmaken. "Hij heeft met deze wagen de misdrijven willen plegen", aldus Hoonhout. "De apotheek heeft zelf geen enkele betrokkenheid bij de verdenkingen die nu op tafel liggen."

In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus werd een vrouw rond 01.00 uur bij het Science Park van haar fiets getrokken en belaagd. Een paar dagen eerder vond een gelijkwaardig incident plaats.

De vrouwen wisten ternauwernood te ontkomen. "Er is fors geweld toegepast. De laatste dame heeft gevochten voor haar leven. Er moet geen derde situatie ontstaan waarin de vrouw niet adequaat genoeg reageert", onderstreept Hoonhout.

Gerelateerde podcast

Het Misdaadbureau

Het Misdaadbureau

Politie deelt foto verdachte

Donderdag werd al een foto gedeeld van de auto en de verdachte, omdat de politie de man als gevaarlijk en onberekenbaar heeft bestempeld. "We hopen dat tips van burgers snel leiden tot zijn verblijfplaats", zegt Hoonhout.

Hij drukt mensen op het hart dat als ze de verdachte zien, niet zelf tot actie moeten overgaan. "De man vertoont onberekenbaar gedrag en kan daarom onvoorspelbaar zijn. Bel direct 112. Wij zijn erop ingericht en getraind."

Volgens Hoonhout heeft de politie bewust niet alle details van de verdachte gedeeld met de buitenwereld, waaronder zijn achtergrond. "Dan gaat de aandacht op het verleden en we willen vooral kijken naar het nu."

Het AD meldt dat het om de 36-jarige Michael H. gaat, die in 2015 werd veroordeeld voor verkrachting en een tbs-behandeling onderging. Hoonhout wil dat nu niet bevestigen.

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Ster advertentie
Ster advertentie