Binnenland
BNNVARA

Cultuurtips voor dit weekend: vier keer 'Het Allermooiste'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Cultuurtips voor dit weekend: vier keer 'Het Allermooiste'

Dat ene concert, een nieuwe pageturner of toch die ene tentoonstelling. In de rubriek 'Het allermooiste' van De Nieuws BV delen prominente Nederlanders uit de kunst- en cultuursector een ervaring die zij op dit moment bestempelen als hét allermooiste. Dit zijn de cultuurtips van deze week.

Poëzie: Doen – Toon Tellegen (Jeltje van Nieuwenhoven)

Jeltje van Nieuwenhoven, oud-Kamervoorzitter, verblijdt ons altijd met prachtige poëzie. Het thema van onze uitzending was, in lijn met Pasen, de wederopstanding! Mevrouw van Nieuwenhoven had ook bij dit thema een prachtig gedichtje gevonden: Doen van Toon Tellegen. "Dominees gingen voorbij, met steeds kortere tussenpozen, zij wisten het precies, ik sliep op de achterbank op weg naar huis."

Het Allermooiste - Toon Tellegen

Stripboek: De Generaal (Robin Vinck)

Robin Vinck, BNR-journalist en stripkenner leest momenteel De Generaal, een strip van de reeds overleden Peter de Smet in het weekblad PEP. Er is een heruitgave op komst waarbij acht delen van deze slapstickachtige klassieke strip in hardcover gebundeld zullen worden.

Het Allermooiste - De Generaal

Fotografie: Bamako Portraits - Seydou Keïta (Els van der Plas)

Els van der Plas, directeur van de nationale Opera en Ballet vindt Bamako Portraits, een tentoonstelling van de Malinese fotograaf Seydou Keïta, absoluut het allermooiste van dit moment. De portretfotograaf uit de 20e eeuw componeerde al zijn foto’s zo dat hij het beste uit de mensen naar voren kon halen. Vooral de portretten uit de jaren '50 en '60 stralen de toekomst van een net onafhankelijk Mali uit, volgens Van der Plas. Deze tentoonstelling is nu te zien in FOAM in Amsterdam.

Het Allermooiste - Seydou Keïta, Bamako Portraits

Proza: Meisterlijk Proza (Wim Daniëls)

Wat krijg je als je meisjes met meesterlijk proza weet te combineren? Meisterlijk proza is volgens schrijver en taalvirtuoos Wim Daniëls zijn nieuwe favoriete genre. "Sublieme verbeeldingskracht vanuit het oogpunt van een meisje", Daniëls kan er geen genoeg van krijgen. Geen rare trucs maar gewoon ijzersterke verhalen met veel vaart. De Avond is Ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is één van die boeken die in dit genre vallen.

Het Allermooiste - Meisterlijk Proza

Ster advertentie
Ster advertentie