Binnenland

Download de nieuwe NPO Radio 1-app

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Download de nieuwe NPO Radio 1-app

De nieuwe NPO Radio 1-app is vanaf nu te downloaden! De applicatie voor smartphones en tablets is volledig vernieuwd en biedt meer interactie met de zender. Gebruikers kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een aantal nieuwe functies en er is een prominente plek voor podcasts.

Video niet beschikbaar

Jurre Bosman, directeur audio NPO: "We zien een toename in het luisteren via smartphones en tablets, want ons publiek wil overal zijn favoriete radiozenders kunnen ontvangen. Onze luisteraars vinden gebruiksgemak en persoonlijk contact met de radiomakers belangrijk en met deze nieuwe apps zetten we daarin een volgende stap."

Luister Live

In het Luister Live-scherm zie je meteen welk programma er op dat moment te horen is. Nieuw is dat je hier nu ook een scrollbalk vindt. Je kan dus eenvoudig terug gaan naar het begin van de uitzending of naar een bepaald fragment.

Daarnaast zijn de (video)livestreams via Chromecast en Airplay ook op andere apparaten af te spelen. En binnenkort kan de muziek die wordt gedraaid eenvoudig worden toegevoegd aan je eigen Spotify-lijsten. In de Android-versie is dit al mogelijk, maar in de iOS versie komt dit op een later moment.

App'je sturen

Ook in de vernieuwde versie kan je een bericht sturen naar de studio. Zo kun je via de chatfunctie App'je persoonlijke gesprekken voeren met onder meer de programmamakers.

Podcast

De podcasts van NPO Radio 1 hebben een prominente plek gekregen in de nieuwe app. Met een druk op de knop kun je je abonneren op je favoriete podcasts, die in de app ook te downloaden zijn en offline kunnen worden beluisterd.

Waar vind ik de app?

Gebruikers van de huidige app van NPO Radio 1 krijgen via een update beschikking over de nieuwe versie. De NPO Radio 1-app is ook te downloaden in de AppStore en PlayStore.

Download de NPO Radio 1-app voor iOS
Download de NPO Radio 1-app voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie