Uitzending gemist
HUMAN

Wat blijft - Siegfried & Roy en Shirin Bemelmans

  1. Gidschevron right
  2. Wat blijft - Siegfried & Roy en Shirin Bemelmans


Gepresenteerd door: Lara Billie Rense

Siegfried & Roy, het legendarische Las Vegas duo, waren ooit een wereldwijde sensatie. In 2003 wordt Roy echter aangevallen door één van hun tijgers. Hij breekt op gruwelijke wijze zijn rug en krijgt een herseninfarct, waardoor hij de rest van z’n leven gekluisterd is aan een rolstoel.
Wie was er verantwoordelijk voor het tragisch ongeval en waarom mocht hun liefdesrelatie nooit bekend worden? Lara Billie Rense spreekt met de makers van de voorstelling 'De grandioze dood van Siegfried & Roy'.

Daniel Cornelissen en Alex Hendrickx kropen voor deze voorstelling in de huid van Siegfried & Roy en Tim Kamps reggiseert de show.

In het tweede uur spreekt Coen Verbraak met hartchirurg Shirin Bemelmans in de serie 'Over Leven', over wat het bestaan de moeite waard maakt. Al sinds haar negende droomt Shirin ervan om hartchirurg te worden. In 2009, wanneer ze net begonnen is, maakt ze een medische fout waardoor haar patiënt tijdens een relatief eenvoudige ingreep overlijdt. Dat raakt haar diep. Bemelmans-Lalezari merkt dat er onder collega's wel wordt gepraat over de feiten: wat ging er mis, wat kan er beter? Maar er is nauwelijks aandacht voor gevoelens: wat doet zo'n fout met je en hoe voorkom je dat je angstig wordt en niet meer durft te opereren? Ze pleit voor meer kwetsbaarheid en openheid over medische fouten in de zorg.

---

Redactie: Sjoerd Alders / Noah van Diepen
Eindredactie: Bram Vollaers