Uitzending gemist
EO

Dit is de Dag: Mogen boeren blij zijn met Pieter Omtzigt? | Stap niet naar de rechter bij Tata en Chemours

  1. Gidschevron right
  2. Dit is de Dag: Mogen boeren blij zijn met Pieter Omtzigt? | Stap niet naar de rechter bij Tata en Chemours


Gepresenteerd door: Joram Kaat

Het verkiezingsprogramma van Nieuw Sociaal Contract: na maanden van onduidelijkheid maakte de partij van Pieter Omtzigt kenbaar wat zijn standpunten zijn. Boeren keken met speciale interesse naar de opvattingen over landbouw. Is Nieuw Sociaal Contract de hoop voor de agrarische sector?

Die vraag bespreken we met de 32-jarige kippen- en koeienboer Elton van Ginkel en Jan Willem Wits, hij was communicatieadviseur voor Remkes bij het geflopte landbouwakkoord. Welkom beide! We hadden graag ook een vertegenwoordiger van NSC aan tafel gehad, maar helaas wilde niemand uitleg geven.

En verder:

Chemours en Tata Steel, wat is de overeenkomst? Beide bedrijven zijn door omwonenden voor de rechter gesleept. Een goede ontwikkeling om bedrijven te dwingen om te vergroenen? Of is het juist een zorgelijke trend dat we niet meer met elkaar om de tafel gaan?

We gaan erover in debat met Linda Valent, actief voor Dorpsraad Wijk aan Zee, werkgroep milieu & gezondheid en Friso de Zeeuw, emeritus hoogleraar gebiedsontwikkeling aan TU Delft.