Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Wordt Libanon het nieuwe Gaza?

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Wordt Libanon het nieuwe Gaza?


Gepresenteerd door: Eva Koreman

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.


Libanezen vrezen dat hun land Gaza achterna gaat

Correspondent Jenne-Jan Holtland ziet de angst en wanhoop groeien in de ogen van de inwoners van Beiroet. Sinds de massale luchtbombardementen en invasie door Israël wordt de Libanese hoofdstad overspoeld met vluchtelingen. De Libanezen vrezen dat Israël net als in de Gazastrook alles gaat platbombarderen.

Zelensky onthult zijn overwinningsplan aan bondgenoten

Eerder deelde de Oekraïense president zijn langverwachte overwinningsplan met zijn belangrijkste bondgenoot, de Verenigde Staten. Deze week zal hij tijdens de bijeenkomst in het Duitse Ramstein zijn strategie verder toelichten aan de overige bondgenoten. Kyiv hoopt dat dit leidt tot extra wapenleveringen vanuit de donorlanden. Intussen verliezen de Oekraïners in hoog tempo controle in de Donbas. Oekraïne-verslaggever Michiel Driebergen volgt het diplomatieke offensief van Zelensky. Luitenant-kolonel Tom Simoens van de Koninklijke Militaire School in Brussel bespreekt met ons het laatste nieuws van het front.